Naar two oceans lake

By dorine on August 25th, 2010
Posted in Nieuws | Comments Off on Naar two oceans lake

Hallo allemaal,

Op de tweede dag van onze vakantie was het weer nog steeds prachtig, geen wolkje aan de lucht. Een goede dag voor een langere wandeling, al wilden we nog niet al te veel klimmen. Onze keus viel op een wandeling rond two oceans lake. Niet dat de twee oceanen rond amerika dichtbij waren, maar dit meer ligt in de buurt van de waterscheiding tussen atlantische en stille oceaan. Een prachtige wandeling met een extra klimmetje naar een uitzichtpunt, waar we ook lekker hebben gepicknickt. Het was overduidelijk berenterritorium, overal stonden bessenstruiken met glimmende bessen. Beren zijn we niet tegenkomen, al hadden we wel bearspray bij ons. Bearspray kan gebruikt worden tegen agressieve beren, het houdt ze over het algemeen af van aanvallen. Gelukkig zijn agressieve beren zeldzaam, maar de kans was reeel dat we tijdens een van onze wandelingen een zwarte of grizzly beer zouden tegenkomen. Wel gezien: een visarend (osprey) die aan het vissen was in het meer.

Na een wandeling van 9 mile (14 km) hebben we nog wat rondgereden door het park, waarbij we vooral genoten van het prachtige licht op de bergen.

groeten
Dorine