bank holiday weekend

By dorine on August 28th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on bank holiday weekend

Hallo allemaal,

Het lange vrije weekend zit er weer op. Gisteren was een bank holiday hier (vrije dag, vraag me niet waarom, waarschijnlijk ter gelegenheid van het einde van de schoolvakantie). Een extra dagje vrij dus. Na alle grijze luchten en nattigheid van afgelopen weken heeft het weer zich dit weekend weer eens van haar goede kant laten zien. Over zaterdag heb ik al verteld. Zondag heb ik mijn gezicht even in de kerk laten zien, maar heb vooral niet al te lang in de stad rondgehangen, Londen is niet heel prettig met warm weer. Later in de middag is Alinda langsgekomen, ik had haar al weer even niet gezien. Het was zoals altijd weer heel gezellig.

Gisteren heb ik met Robert een stuk gewandeld bij Boxhill. Hij was daar nog nooit geweest (en woont hier toch echt al langer dan ik). We zouden niet al te ver gaan, maar de routebeschrijving in het wandelingenboekje bleek niet helemaal te kloppen, dus we hebben een flink stuk omgelopen. Dat was overigens niet heel erg, het was een mooie wandeling. Het was wel heel druk overal, op een Bank Holiday wil iedereen altijd naar buiten (behalve als het regent natuurlijk, dan is de IKEA favoriet). Na de wandeling zijn we nog naar de bioscoop gegaan. De bioscoop in Sutton is helaas dicht, maar Robert wist nog een bioscoop vlak bij de IKEA, een nieuw complex met groot parkeerterrein (waarschijnlijk de reden dat de bioscoop hier dicht is). We hebben er Harry Potter deel vijf gezien, die mij niet tegenviel, ik vond de film eigenlijk beter dan het veel te naargeestige boek.

Vanochtend ben ik weer aan het werk gegaan. De meeste collega’s waren weer terug van vakantie, dus het was opeens een stuk drukker in het kantoor en op het lab. Niet iedereen bleek een fijne vakantie gehad te hebben. Reem, mijn Iraakse collega, kreeg vlak voor haar vakantie het bericht dat een neef waarmee ze veel contact had, was omgekomen bij een aanslag in Bagdad. Tijdens haar vakantie in JordaniĆ« had ze gehoopt familie uit Irak te zien, maar die bleken het land niet uit te kunnen. Vervolgens kwam een paar weken later het bericht dat haar zwager in Irak was doodgeschoten. De oorlog in Irak komt opeens heel dichtbij zo. Ik heb het erg met haar te doen. De man van een andere collega, Olga, heeft van het begin tot het einde van haar vakantie (ze was niet weg, maar gewoon thuis) in het ziekenhuis gelegen met een geinfecteerde operatiewond, ze is alleen maar bezig geweest met het naar het ziekenhuis rijden. Twee collega’s met wallen onder de ogen dus. Het deed me wel weer beseffen dat een leuke vakantie niet vanzelfsprekend is en dat ik dit jaar heel gezegend ben geweest met twee heerlijke vakanties en nog een derde in het vooruitzicht.

Volgende keer meer

groeten
Dorine