koud

By dorine on October 4th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on koud

Hallo allemaal,

Het is hier in een paar dagen tijd opeens flink koud geworden, ik heb mijn sjaal uit de kast gehaald. De zon schijnt wel, dus heel vervelend weer is het niet. Mijn collega’s riepen vandaag allemaal dat ze gisteren de verwarming aan hadden gezet. Dat is tegen mijn principes, begin oktober al de verwarming aanzetten, omdat ik weet dat ik hem dan tot en met mei niet meer uitdoe. Ik doe het voorlopig dus maar met een dikke trui, warm eten en veel thee en dat werkt vooralsnog prima. Wel heb ik de verwarming even getest. Het duurde even voordat ik doorhad dat er naast de thermostaatknop en de schakelaar van de boiler nog een tweede, volledig niet gemarkeerde schakelaar in de meterkast omgezet moest worden, maar daarna werden alledrie de radiatoren lekker warm. Overigens vrees ik dat het hier deze winter niet vreselijk warm gaat worden, ik heb in de woon- slaap- en badkamer slechts een enkele radiatorplaat. De keuken heeft helemaal geen verwarming (of ik moet de oven aanzetten). Verder heeft de woonkamer ook nog eens enkel glas en dunne gordijnen. Gelukkig bezit ik een aantal dikke truien en een fleecedeken. Ik zal wel zien van de winter, waarschijnlijk wordt het hier niet zo koud als in NL dus zal het nog wel meevallen. Ik moet overigens deze week nog wassen en dat zie ik met angst en beven tegemoet. Als ik ‘s ochtends heb gedouched (en ik sta er niet langer dan 5 minuten onder), dan zijn alle ramen beslagen, ook al heb ik overal klapraampjes open staan. Het is hier vreselijk vochtig. Het wordt vast een ramp om alles droog te krijgen. Gelukkig kan ik twee wassen tegelijk kwijt op het rek.

Verder heb ik vandaag weer hard gewerkt, alles wat ik normaal in 9 a 10 uur doe, moest nu in zes uur, want ik moest vanmiddag naar een cursus in de andere vestiging van het instituut, in Chelsea (vlakbij het centrum van Londen). Het lukte me deze keer wel om op tijd klaar te zijn, ik kon een kwartier voordat ik weg moest achter mijn computer schuiven en daar het laatste nieuws nog even meepakken. Ik heb samengereisd met Rachael, die weer een ochtendje bij ons had gewerkt. Ze werkt nu op de andere vestiging van het instituut, maar haar nieuwe baas (de patholoog waarmee wij veel samenwerken) is een week weg en hij had verzuimd om ook maar iets voor haar te regelen.

Ze heeft daar sowieso al geen bureau, het gebouw is veel te krap, dus ze hebben voornamelijk laboratoria, met daarin wat computers, maar voor Rachael was er noch labtafel, noch computer geregeld. Ze kan daar dus alleen in de bibliotheek lezen, dus vandaar dat ze vanochtend maar weer bij ons was.

De cursus was heel leerzaam. Het ging over het aanschrijven van fondsen, hoe je dat het beste kan doen, hoe het instituut dat ondersteund en welke fondsen er allemaal zijn. Het verkrijgen van geld van fondsen is hier heel belangrijk. Eigenlijk al het geld voor het echte onderzoek komt uit fondsen, alleen ondersteunende dingen zoals gebouwen enzo worden door de overheid betaald. Ook in Nederland gaat het steeds belangrijker worden denk ik (het was er al heel belangrijk), dus ik kan er niet vroeg genoeg mee beginnen om het te goed te leren.

Dat was het wel weer voor vandaag.

groeten
Dorine