drukke dag

By dorine on October 3rd, 2006
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik van acht uur tot zeven uur op het lab gewerkt. Een hele drukke dag dus. Ik had al redelijk veel gepland, maar er ging vanalles mis, en bovendien was er een nieuwe AIO die met me mee liep. Ola (uit Polen) is gisteren gestart in de niertumorgroep van onze afdeling als vervangster van Rachael en loopt nu een beetje met iedereen mee om technieken te leren en te zien waar alles staat. Omdat ik vandaag vrij veel verschillende dingen te doen had, heeft ze veel met mij meegelopen. Ik vind het heel leuk om vanalles uit te leggen, maar in de praktijk blijkt dat een experiment dan wel meer tijd kost dan normaal. Ik had naast mijn gewone celkweekwerk twee experimenten gepland (voor de insiders, een DNA isolatie en een eiwit-isolatie), maar was pas om vijf uur klaar met de DNA isolatie. De eiwit-isolatie kon niet wachten tot morgen omdat een aantal celcultures die ik ervoor wilde gebruiken het niet nog een dag zou overleven. Toen ik ermee wilde beginnen, bleek dat ik iets was vergeten te ontdooien. Dat koste twintig minuten extra. Toen ik vervolgens terug kwam op het lab bleek dat de vriezer zichzelf had opengewerkt door enorme ijsvorming aan de binnenkant en niet meer dicht wilde. Ik heb dus eerst een poos ijs staan schrappen voordat hij weer enigszins dicht kon. Dat wordt weer een vriezer ontdooien vrees ik, al ga ik het niet te hard roepen want dan mag ik het zelf doen, zo is het al eerder gegaan. Toen dat probleem opgelost was en ik begonnen was met mijn experiment, bleek dat in de centrifuge die ik nodig had de verkeerde rotor (het gedeelte dat draait) zat. Nu kan ik zelf een rotor verwisselen en dat heb ik dan ook geprobeerd, maar de schroef van de rotor die ik nodig had was onvindbaar en een rotor in een centrifuge zetten zonder hem vast te schroeven, geeft hele grote problemen (rondvliegende rotoren enzo). Ik ben dus maar op zoek gegaan naar een andere centrifuge, en die heb ik uiteindelijk gevonden op een ander lab. Dat werd dus de hele tijd heen en weer lopen. Uiteindelijk was ik pas na zeven uur klaar. Gelukkig had ik gisteren voor twee keer gekookt en hoefde ik vandaag alleen het eten maar in de oven te schuiven.

Verder mag ik misschien over een paar weken in de nederlandse kerk blokfluit spelen, dus ik heb mijn blokfluit maar weer eens uit de hoes gehaald. Het spelen beviel wel weer heel goed, ik kon haast niet stoppen, maar aangezien ik een poos niet op deze fluit heb gespeeld, durf ik er niet heel lang achter elkaar op te spelen. Ik zal overigens wel hard moeten gaan oefenen, want ik ga samen spelen met David, de hoofdorganist en director of music van de Nederlandse kerk. Hij geeft les aan the Royal Academy of Londen (hét conservatorium hier) en is denk ik erg kritisch. Toch lijkt het me erg leuk om te gaan doen. Ik houd jullie op de hoogte!

groeten
Dorine



By Anne on 03-10-06 21:42

Leuk, blokfluiten! Had ik je al verteld dat het Oude Muziek Ensemble toch niet zal spelen tijdens de Mozart manifestatie? We spelen nu wel een aantal stukken van Carl Philip Emmanuel, Johan Christian en Johann Sebastian Bach, maar lang niet iedereen vindt het leuk. Er zijn al mensen (tijdelijk) gestopt om het repertoire.

Vandaga werd ik gebeld door je tante Lia, of ik op een bepaalde datum in de kerk in HIA wil komen spelen. Ze schijnt nogal een tekort te hebben aan blokfluitisten… 😉