mijn tweede werkdag

By dorine on May 3rd, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on mijn tweede werkdag

Hoi allemaal,

Vandaag was mijn tweede werkdag. Ik heb vandaag weer een hoop gelezen, maar er was vanochtend ook een bespreking met alle mensen die onderzoek doen aan hersentumoren bij kinderen. In totaal waren we met z’n vijven, de groepsleider (Chris), de onderzoekster waar ik het meest mee samenwerk (Suzie) en nog twee meisjes die allebei onderzoek doen naar nieuwe geneesmiddelen tegen deze vorm van hersentumoren. Het doel van de groep is dat Suzie en ik onderzoek doen naar mogelijke aangrijpingspunten voor nieuwe geneesmiddelen, en dat de andere twee meisjes, Lynley en Nathalie die nieuwe geneesmiddelen gaan ontwikkelen en testen op kankercellen. Het is een heel interessante onderzoeksopzet, omdat er meestal niet direct wordt samengewerkt met farmacologen (mensen die geneesmiddelen ontwikkelen), maar hier dus wel! De bespreking was dan ook heel erg interessant (ik heb me tweeenhalf uur geen moment verveeld), maar er was wel erg veel informatie te verwerken. Nathalie is overigens frans, ik ben dus niet de enige buitenlandse in de groep.

Inmiddels is heb ik zelf ook een onderzoeksprojektje toegewezen gekregen. Suzie heeft een onderzoek wat snel afmoet (omdat ze het binnenkort op een congres wil presenteren), en om de technieken te leren, ga ik een bepaald gedeelte van dat onderzoek doen. Het is onderzoek aan een gen dat voor een eiwit codeert waar ik tijdens mijn promotie al voorzichtig iets mee heb gedaan (EGFR voor de insiders, voor de outsiders, er kwam toen niets uit dus het staat niet in mijn proefschrift). het is wel fijn om met iets te starten waar ik al wat van weet, al moet ik er evengoed nog wel veel voor lezen en is de techniek die ik ga gebruiken (real-time PCR) nieuw voor me. Ik heb zin om ermee te gaan beginnen. Helaas laat dat nog even op zich wachten, want er moeten nog spullen voor besteld worden en dat kan pas als ik een logincode en emailadres heb (dat was er nog niet vandaag, net zoals mijn computer er nog niet was, hopelijk komt het morgen).

Verder heb ik niet veel nieuws vandaag. Ik ben nog steeds vrij moe van alle nieuwe indrukken, dus ik ga meestal op tijd naar bed ‘s avonds. Mijn huisbaas schijnt inmiddels de afstandsbediening van de TV gevonden te hebben, hij zou hem morgen in de brievenbus stoppen, ik kan dan als het goed is nog drie TV zenders ontvangen, dus misschien zal ik dan wat meer TV gaan kijken dan nu (helemaal niet). Dat moet ook wel, want mijn boeken zijn bijna allemaal uit en ik kan nog geen lid worden van de bibliotheek omdat ik daar een brief of rekening waar mijn adres hier op staat. Ik hoop dat er snel zoiets komt, want het is best fijn om ‘s avonds nog even iets anders te lezen dan vakliteratuur. Ik houd jullie op de hoogte!

groeten
dorine