donderdag

By dorine on May 4th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on donderdag

beste allemaal,

Ik ben hier alweer een week! Vandaag heb ik bijna de hele dag vakliteratuur gelezen. Dat lezen begint me nu echt wel te vervelen, maar morgen ga ik als het goed is vrij veel meekijken op het lab. Ook hoop ik dat mijn computer en inlogcode er dan zijn. Overigens waren er ook wel leuke dingen vandaag: tussen de middag zijn we ter gelegenheid van mijn beginnen gaan lunchen met elkaar in een pub in Banstead, een dorp ten zuiden van Sutton. We hebben ons met z’n allen in twee auto’s gepropt (letterlijk) en zijn erheen gecrossd (anders kan ik de rijstijl hier niet beschrijven). De pub was heel gezellig, was meer van het plattelands-type dan de pubs die je hier in Sutton heb. Ook heb ik heel voorzichtig iets van het platteland gezien ten zuiden van Sutton. Dat ziet er best leuk uit, groene heuvels, her en der cottages. Ik hoop het binnenkort wat beter te gaan ontdekken. De lunch was ook best lekker. Het was alleen jammer dat we met ons eten niet op het terras mochten zitten, ook hier was het vandaag prachtig weer. Rond een uur of twee waren we weer terug op het instituut en heb ik me weer over mijn literatuur gebogen. Rond vijf uur heb ik Suzie geholpen met een klein proefje dat ik al heel vaak gedaan heb, het was fijn om weer wat met een pipet te doen. Morgen ga ik hopelijk de hele dag met haar aan het werk op het lab.

Rond half zes ben ik met Raisa, een andere collega, naar het barretje gegaan dat op het terrein van het instituut staat. Dat is op donderdag en vrijdag vanaf half zes open. Naast de bar is een grasveld met wat picknickbanken en daar hebben we lekker een biertje gedronken. Het was er best wel gezellig, maar ik weet niet of de mensen die daar rondhangen echt mijn types zijn. Ik zal er toch wel vaker gaan kijken. Raisa vertelde dat de lunch met elkaar vanmiddag voor het eerst sinds tijden weer eens een sociale activiteit met alle collega’s van de afdeling was. Ze heeft in het verleden heel veel moeite gedaan om activiteiten te organiseren, maar elke keer was daar nauwelijks belangstelling voor, dus ze heeft min of meer opgegeven. Mogelijk kan ik het samen met haar nieuw leven inblazen. Zij en Rachael (het meisje dat me heel veel heeft geholpen met het zoeken naar huizen e.d.,maar die nu met vakantie is) zijn ook de enigen die regelmatig naar het barretje gaan. De andere mensen van de afdeling lijken niet echt behoefte te hebben aan sociale activiteiten, ze hebben hun eigen leven na het werk, vaak met man en kinderen. Ik blijk de jongste van de afdeling te zijn! Raisa is ook 27, maar een paar maanden ouder dan ik. Erg jammer, ik had gehoopt wat mensen op het werk te vinden, met wie ik dingen kan ondernemen, maar dat lijkt niet echt te gaan lukken.

Thuis lag er zowaar een brief van de british telecom (mijn telefoonprovider) met mijn naam en adres in de bus. Die brief betekent dat ik eindelijk lid kan worden van de bibliotheek. Daar ben ik ook direkt heengerend en het was nu geen enkel probleem, mijn pas ligt over een paar dagen in de bus en ik mocht nu alvast twee boeken meenemen. Ook de afstandsbediening van mijn enorme breedbeeld TV met twee zenders gaat over een paar dagen in de bus komen, ik heb mijn huisbaas gemaild en hij had hem nog thuis liggen. Mijn aantal zenders kan dan waarschijnlijk uitgebreid worden naar een totaal van 5 of 6, nog niet veel, maar de kans dat er dan ergens wat zinnigs te zien is wordt wel veel groter.

Verder heb ik weinig nieuws vandaag. Dodenherdenking ben ik zowaar vergeten (ik had om zeven uur stil moeten zijn, maar ik dacht er pas aan om half acht. Ik zal vanavond de schade inhalen (anyway, het is zo stil thuis dat dat geen enkele moeite zal kosten). Van bevrijdingsdag mrogen zal ik ook weinig gaan merken denk ik. Het weer schijnt weer een stuk minder te gaan worden, maar hopelijk blijft het droog. Ik heb overigens tot nu toe nog geen spatje regen gehad als ik buiten was, een keer heeft het ‘s ochtends geregend, maar tegen de tijd dat ik buiten kwam was het alweer droog. Ik heb trouwens niet de illusie dat dat zo zal blijven, ik zit hier nog geen 10 km van Wimbledon af en (als fervent wimbledontenniskijker) heb ik vaak genoeg gezien dat het daar de hele dag kan regenen.

Morgen hopelijk meer nieuws

groeten
Dorine