vrijdag

By dorine on May 5th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on vrijdag

Hallo allemaal,

Een rustige dag vandaag. Vanochtend heb ik wat meegelopen op het lab, wat dingen (allemaal erg standaard) zelf gedaan en verder vooral gekeken waar ik dingen kan vinden. Verder weer een hoop gelezen.

Ook heb ik een opzet gemaakt voor het project dat ik ga doen op mijn werk, en voorlopig blijkt dat we een groot probleem hebben, omdat we geen positieve controle voor het experiment dat ik ga doen kunnen vinden. Chris (mijn baas) was daar ook al achter, maar blijkbaar wilde hij mij het denkwerk ook nog een keer laten doen. Ik heb hard zitten denken en een manier bedacht waarop we het probleem misschien kunnen omzeilen. Hij had daar nog niet aan gedacht en vond het een goed idee! Dat gaf wel een goed gevoel, ik ben blij dat ik zelf ook al echt input kan geven in het projekt. Overigens moeten we eerst achter ingevroren materiaal van verschillende soorten kanker aan, dus het zal (helaas) nog wel even duren voordat ik echt aan de slag kan.

Verder is er niet echt veel gebeurd. Mijn computer is er nog steeds niet, ik heb inmiddels een emailadres (schijnt) maar er is nog steeds geen loginnaam en wachtwoord en ook de officiele pas waarmee ik het gebouw inkan is nog steeds niet gemaakt (ik heb nu een gastenpas). Dat duurt allemaal toch iets langer dan dat iedereen dinsdag heel optimistisch riep. Gelukkig wil elke collega voor me inloggen op een computer (en zijn er genoeg computers vrij) als ik iets wil doen daarmee, maar het is toch fijner om zelf een computer te hebben. Hopelijk begin volgende week!

Ondanks alle slechte vooruitzichten was het hier vandaag nog steeds heerlijk weer, een paar graadjes kouder dan gisteren, maar met een heerlijk zonnetje. Zowel vanochtend als vanmiddag liep ik onder een helderblauwe lucht! 30 minuten lopen naar je werk is dan helemaal niet erg! Helaas heb ik thuis ‘s avonds geen zon, mijn huis is op het zuiden. Dat is wel erg jammer, maar als ik straks een fiets heb, kan ik naar een park fietsen en daar nog wat genieten. Het is in huis best wel warm, dat is het nadeel van een huis op het zuiden. ‘s Ochtends als ik ontbijt heb ik wel een zonnetje, het is heel relaxed om even een kwartiertje met een bak cornflakes (nee, ik doe nog niet aan Engels ontbijt simpelweg omdat ik het veel te veel werk vind) en een kop thee het gebeuren buiten te bekijken. Vanochtend werd de boom in de tuin van de buren als speeltoestel gebruikt door een aantal jonge eekhoorns. Erg leuk om te zien!

Verder heb ik niet veel nieuws, hopelijk blijft het weer in Nederland ook nog even mooi!

groeten
Dorine