IKEA en nog veel meer

By dorine on May 13th, 2006
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Gisteren was er geen post, niet omdat ik zwak, ziek of misselijk was, maar omdat ik mijn trein net miste en daardoor pas op het moment dat dit internetcafe sloot, op station Sutton arriveerde. Meer daarover later.

Gisterochtend heb ik me voor het eerst in de Londense ochtendspits begeven. Ik moest namelijk op de andere locatie van het instituut in South-Kensington (Chelsea) zijn. Die spits viel best mee. Goed, het was flink druk, maar ik kon zitten in de trein en in de metro werd ik bepaald niet platgedrukt (dat heb ik in NL wel anders meegemaakt). Misschien had ik gewoon mazzel, maar het viel niet tegen! Ik had met mijn collega Suzie afgesproken op metrostation South-Kensington om daarvandaan naar het instituut te lopen. South-Kensington is, zoals Suzie het omschreeft, erg “posh”, bekakt. Witte huizen, brede deuren met goudkleurige deurknoppen, kortom, duidelijk een wijk voor de upper class. Toch was het wel leuk om erdoorheen te lopen. In het instituut hadden we een afspraak met een patholoog om was microscopische kleuringen die Suzie had gedaan, te bekijken. De meeste pathologen zijn een beetje vreemd, maar deze was echt weird, met lange bakkebaarden, vage bril en halflang oranje haar. Ik had me een enigszins grijzende man op leeftijd voorgesteld, maar hij was maar een paar jaar ouder dan ik. In eerste instantie heeft hij de kleuringen van Suzie compleet afgebrand, ik zag haar steeds somberder gaan kijken, maar uiteindelijk meldde hij dat we het waarschijnlijk toch wel aan de praat gaan krijgen. Om negen uur waren we binnen en om half tien waren we weer buiten. Er gaat normaalgesproken een busje tussen de twee vestigingen van het instituut op en neer, maar dat was net weg, dus we zijn maar met de trein teruggegaan.

De rest van de dag ben ik druk beziggeweest met proefjes. Ik begin mijn draai al goed te vinden op het lab, hoewel ik tot nu toe almaar dezelfde proef doe. Ik hoop dat ik het volgende week afkrijg (dat wordt wel hard doorwerken!). Om een uur of vijf was ik het zat (ik had de hele week al tien uur per dag gewerkt) en ben ik naar huis gegaan. Volgende week ga ik weer met frisse moed verder!

‘s Avonds ben ik (na lang uitstellen, ik wilde eigenlijk de tweede dag dat ik in Sutton was al) naar de IKEA gegaan. Die is hier niet zo heel ver vandaan, in de naastgelegen gemeente Croydon. Er stopt een tram voor de deur, dus het was voor mij goed te bereiken. Deze IKEA was net nieuw en qua grootte een beetje vergelijkbaar met Barendrecht. Groot dus! Ik had een flink wensenlijstje en ik heb praktisch alles gevonden! Het belangrijkste is dat ik een mooie slaapbank heb gevonden. Als bank zit hij lekker en als bed ligt hij ook prima. Logees zijn vanaf nu welkom! Verder heb ik nog een klein boekenkastje en drie eetkamerklapstoelen (dezelfde als waarvan er al 1 stond in mijn huis) gekocht. Ook er belangrijk was het wasrek. Ik had hier in Sutton al vijf winkels afgelopen op zoek naar een goed wasrek, maar er was nagenoeg niets fatsoenlijks waaraan je minimaal 1 volle wastrommel kan ophangen te vinden. Bij de IKEA heb ik een mooi rek gevonden, al was het geen torentje, het type dat ik in Dordrecht had.

Ik heb alle spullen op een grote trolley geladen en naar de bezorgbalie gebracht. Daar moest ik 20 min wachten want ik was niet de enige zonder auto. De spullen werden ingenomen en op de lijst gezet om op zaterdag bezorgd te worden. Helaas bezorgden ze geen kleine spullen (waar ik een behoorlijk zware tas vol van had). Ik ben dus teruggereisd met een zware rugzak, zware ikea-tas en mijn wasrek (ik wilde zaterdagochtend vroeg al een was draaien en het kon dat alles pas om 5 uur bezorgd zou worden). Helaas miste ik net mijn trein, waardoor ik niet meer even achter een computer hier kon neerzakken.

Vanochtend moest in asociaal vroeg op voor een zaterdag, want om 8 uur kon de bezorgbus al voor de deur staan. Dat kon overigens ook pas om vijf uur zijn, dus ik was ingesteld op een dagje thuis en ben alles eens goed gaan opruimen. Gelukkig stond de bus om tien uur voor de deur. De chaufffeurs hebben alles voor me naar boven gesjouwd en daarna kon het grote knutselen gaan beginnen. Ik ben begonnen met de slaapbank. Het hele ijzeren frame moest in elkaar gezet worden, en het is me gelukt. Wel na veel gezwoeg overigens. De eerste 19 bouten gingen er prima in, maar bij de allerlaatste bout bleek dat twee buizen die eigenlijk in elkaar moesten vallen, dat niet deden, omdat er bij de voormontage bij ikea iets te veel soldeerspul gemorst was op het frame. Ik ben een uur met een schaar bezig geweest om dat weg te krijgen, maar dat lukte natuurlijk niet. Tenslotte maar naar mijn vader gebeld voor advies en die gaf me de tip om een vijl te gaan kopen. Een hele goede tip, maar vind maar eens een vijl in Engeland. Gelukkig hebben ze hier de Wilkinson, een soort kruising van de Kruidvat en Hema, en daar hadden ze een heel schap met gereedschappen waarbij er ook een setje vijlen hing! Ik heb ook meteen wat ander gereedschap ingeslagen, voor het geval dat. Thuis was het teveel aan soldeer er binnen vijf minuten af en was de bank daarna binnen een half uur inelkaar. Hij zit en ligt prima! Ook het boekenkastje ging prima, het was wel goed dat ik gereedschap had gekocht, want er bleek een schroevendraaier voor nodig.

Mijn woonkamer is nu flink veranderd. De eettafel heeft vier ipv 1 stoelen, er staat een extra boekenkast tegen de muur en er is een andere bank. Het bankje wat er stond (en wat voor geen meter zat) heb ik naar de slaapkamer verhuisd, daar was ruimte genoeg. Het begint nu echt mijn eigen huisje te worden!

Nadat ik gereedschap had gekocht ben ik ook meteen naar de fietsenmaker gelopen om mijn fiets op te halen. Die was voorzien van nieuwe banden, versnellingskabels en remblokken en had een grote beurt gehad. Het bedrag waarvoor viel me reuze mee. Daar heb je hier zelfs geen volledig afgeragde tweedehands fiets voor. Ik heb er meteen een helm en een goed slot bijgekocht. Het eerste stuk heb ik ermee gelopen, want de fietsenmaker zit op de winkelstraat en daar is het op zaterdagmiddag erg druk. Pas na een kwartier, in de buurt van mijn huis waar de straten wat rustiger zijn heb ik geprobeerd erop te fietsen. Na twee keer trappen blokkeerde alles volledig. Het achterwiel bleek volledig tegen het frame te zitten en was onmogelijk meer rond te dragen. Ik dus weer het hele stuk terug naar de fietsenmaker gelopen met het achterwiel omhoog. Bij de fietsenmaker bleek dat de bouten aan de zijkant van het wiel (die je losmaakt om het wiel eruit te halen) niet goed aangedraaid waren… Het euvel was gelukkig snel verholpen en daarna heb ik de fiets in de steegjes achter de winkelstraat uitgeprobeerd. Gelukkig ging dat wel goed, dus ik ben er weer richting huis meegelopen en heb het laatste stuk gefietst. Dat ging goed tot vlak bij mijn huis, toen schakelde ik blijkbaar verkeerd en liep de ketting eraf. Gelukkig kon ik die er thuis zelf weer opleggen (hij was net gesmeerd….). Om een uur of zes was het weer wat meer opgeklaard, dus toen ben ik nog een stukje gaan fietsen naar The Grove, het park met de broodetende eekhoorntjes, ik had namelijk nog wat oud brood. Het fietsen en schakelen ging een stuk beter en ik kwam aardig de heuvels op! In the Grove aten de eekhoorntjes zelfs uit mijn hand. Ze zijn ecologisch gezien een grote plaag (de rode eekhoorn is hier bijna verdwenen), maar ze zijn toch wel erg schattig! Vanaf het park ben ik naar mijn supermarkt gefiets om toch nog maar wat boodschappen te doen. Toen ik daarna buiten kwam was het opeens heel erg vochtig. Natuurlijk had ik geen regenkleding bij me. Ik ben in recordtempo de berg opgefietst (dat gaat met deze fiets toch makkelijker dan ik dacht), heb mezelf getrakteerd op fish&chips en heb me thuis snel verkleed. Gelukkig is het inmiddels weer droog.

Dat was al het nieuws van deze dagen. Morgen hopelijk meer!

groeten
Dorine



By jeroen on 14-05-06 0:15

Hee, wat een toeval… wij zijn vandaag… naar IKEA Barendrecht geweest!
Fijn dat je nu een logeerbed hebt, want de vliegtickets naar Londen zijn al geboekt!