donderdag

By dorine on May 11th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on donderdag

Beste allemaal,

Vandaag is er niet veel gebeurd, dus maar een korte post. Vanochtend heb ik de uitslag van mijn eerste helemaal zelf ingezette proef gekregen en het is gelukt! Niet dat dat nu superbijzonder is, maar het is toch lekker bij zo’n eerste proef. Het betekent wel dat ik de komende week veel te doen krijg op het lab, want de uiteindelijke resultaten van dit onderzoekje moeten op een congres begin juni gepresenteerd worden. Aangezien ik over twee weken alweer in Nederland zit, moet het dus voor die tijd af. Een beetje druk dus, maar dat is voor mij helemaal niet erg, ik ga daar absoluut beter van presteren. De komende tijd zal ik dus flink wat op het lab zitten.

Vanochtend heb ik ook de verplichte veiligheidscursus gevolgd. Dat was vooral luisteren naar een veiligheidsfunctionaris, een leuke vent die sappige horrorverhalen kon vertellen over mensen die op draaistoelen gingen staan, zware dozen die heel wankel waren weggezet hoog op een plank, gladde trappen, kabels die gevaarlijk midden door een kamer liepen enz. Ook hebben we nog een beetje gestoeid met brandblussers. Qua gewone veiligheid zijn ze in het instituut best heel streng, ze zijn altijd voorbereid op acties van het animal liberation front (dierenbeschermers die echt ware terroristen zijn) en ook qua gewone dingen zoals brandveiligheid wordt er heel streng opgelet. Het scheelt ook dat het gebouw waar ik in zit nog geen drie jaar oud is, het voldoet aan de strengste eisen. Qua laboratoriumveiligheid is het hier wat minder streng dan in Nederland, waarschijnlijk zijn de wetten hier wat anders.

Verder weinig nieuws. Het was hier vandaag prachtig weer, alleen schoof er net een grote wolk voor de zon toen ik naar huis liep. Gelukkig scheen even later de zon weer.

groeten
Dorine