woensdag

By dorine on May 10th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on woensdag

Hallo allemaal!

Een heel gewone titel die suggereert dat er vandaag weinig is gebeurd. Dat is niet helemaal waar. De dag begon vanochtend met een bezoekje aan de fietsgarage. Die ging pas om half negen open, dus ik kon een kwartier uitslapen vanochtend en hoefde pas om acht uur weg. Ik heb nu dus ontdekt dat de post hier al om acht uur wordt bezorgd! Bij de fietsgarage bleek dat mijn fiets prima gerepareerd kan worden. Het gaat wel 90 pond kosten, maar dan worden de banden en kabels vervangen en krijgt de fiets een grote beurt. Voor dat bedrag kan ik nauwelijks een andere tweedehands fiets kopen, en zeker niet zoeen als deze, er werd verteld dat er tweedehands voor dit soort fietsen toch zeker nog 200 pond wordt betaald. Zaterdag kan ik hem weer ophalen en dan kan het grote fietsen gaan beginnen (tenminste als de weerman ongelijk heeft).

Vervolgens stond er op mijn werk (waar ik niet eens zo laat was, 9 uur, de meeste collega’s moesten nog binnenkomen) een berichtje van mijn oude baas dat een van mijn artikelen geaccepteerd is voor publicatie (voor insiders, het gaat om hoofdstuk 4 van mijn proefschrift, het onderzoek dat snel bijelkaar gepipetteerd is omdat er nog 1 hoofdstuk bij moest in mijn proefschrift, vorig jaar rond deze tijd was ik er volgens mij nog niet aan begonnen). Dat was lekker binnenkomen. Verder heb ik weer wat zitten knutselen met DNA sequenties totdat om vier uur eindelijk de langverwachte monsters binnenkreeg. Ik heb er meteen een proefje mee ingezet. Het inzetten ging allemaal prima, ik blijk mijn weg al aardig te kunnen vinden op het lab. Morgen heb ik de uitslag, ik ben benieuwd.

Het slot van de werkdag was wat minder. Ik ben al een aantal dagen bezig met het bestellen van een laptop en had eindelijk beslist welke het zou worden. Toen ik echt wilde gaan bestellen, popte er een windowtje up dat er alleen credit cards die in de UK zijn uitgegeven, worden geaccepteerd. Ik heb hier nog niet eens een bankrekening (dat moet overigens nu wel eerdaags voor elkaar zijn, ik heb hem al twaalf dagen geleden aangevraagd), laat staan een creditcard. Het zal dus waarschijnlijk nog wel even gaan duren voordat ik die laptop heb en ik ben het inmiddels een beetje zat om elke avond naar dit internetcafe te lopen (en het is ook best prijzig, 10 pond voor 7 uur, en daar doe ik een dag of vijf mee). Na deze mislukking ben ik balend weggegaan, maar eenmaal buiten was er een prachtige blauwe lucht, een zonnetje, rook heel Sutton naar Seringebloesem en floten er overal vogels, dus ben ik niet erg lang blijven balen.

Zometeen ga ik thuis genieten van mijn TV met 5 zenders, de afstandsbediening doet het!.

groeten
Dorine