fiets

By dorine on May 9th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on fiets

Hallo allemaal,

Ik heb een fiets! Het is een enorm oud brakkie, maar ik kon hem gratis overnemen van de professor, Kathy, die onze afdeling leidt. Voorlopig ligt de ketting eraf, doet de achterrem het niet en ontbreekt er een versnellingskabel, dus morgen ga ik hem eerst naar de enige fietsenmaker die Sutton rijk is, brengen. Hopelijk lopen de kosten niet al te hoog op, ik zal ze eerst wel laten inventariseren of de fiets het waard is. Ik heb (voordat de ketting eraf lag) er een klein stukje op gefietst, maar het zadel staat veel te hoog en met die slechte remmen durfde ik het eigenlijk niet echt, de auto’s rijden hier namelijk hard (gerust 70-80 km/uur in de bebouwde kom) en zijn volledig niet ingesteld op fietsers. Ik ga morgen bij de fietsenmaker ook een helm kopen, het ziet er niet uit maar de meeste fietsers dragen hier zo’n ding en het lijkt me wel zo veilig.

Ook kon ik vandaag eindelijk inloggen op mijn computer. Daarvoor kreeg ik eerst een privecursus computergebruik op de IT-afdeling. Dat was erg basaal, bijvoorbeeld werd mij uitgebreid getoond dat als ik wil inloggen, ik eerst mijn inlognaam en dan mijn password moest intikken. De IT-man was erg verbaasd dat ik dat al wist, en hij was nog verbaasder toen ik ook internet explorer bleek te kunnen openen en wist waar de intranetsite was. Vervolgens maakte ik helemaal indruk toen ik liet zien dat ik ook een printer kon installeren (dat is wat ingewikkelder, maar mijn baas had het net die ochtend laten zien). Kortom: verspilde tijd. Het volgende uur ben ik bezig geweest met het verwerken van mijn email, want mijn emailadres blijkt al vanaf mijn eerste werkdag te bestaan en op de diverse rondzendlijsten te staan. Er wordt nog al wat rondgemaild in het instituut, zo heb ik al vier auto’s en allerlei meubilair te koop aangeboden gezien.

Verder is er vandaag niet veel gebeurd. De monsters waar ik op hoopte zijn niet binnengekomen, als het goed is zitten ze morgen in de eerste bus die vanaf de andere lokatie komt. Net heb ik weer een tas vol boodschappen de berg opgesleept, het is 1 ding dat de supermarkt op 25 min. lopen zit, maar dat dat dan ook nog helemaal de berg af is, is niet prettig als je vervolgens met 10 kg boodschappen naar huis moet lopen. Gelukkig zit na driekwart van de afstand dit internetcafe, dat is dan altijd een welkome tussenstop. Ik ga het verder niet lang maken, want ik wil nog een pastasalade voor morgen in elkaar knutselen. Ik ben de enige op mijn werk die tussen de middag met een zakje boterhammen aankomt, de rest zit allemaal aan de salade. Het brood is hier niet geweldig, dus zo’n salade lijkt mij wel een welkome afwisseling.

Ook ga ik zometeen eens aan de slag met de TV. De afstandsbediening lag gisteren zowaar bij de post, mijn huisbaas (die in Belgie woont) had hem opgestuurd, weliswaar zonder batterijen maar die heb ik zojuist gekocht, dus nu zou ik de rest van de zenders moeten kunnen vinden. Ik ben benieuwd.

morgen meer!

groeten
Dorine