Op kastelentocht

By dorine on June 11th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on Op kastelentocht

Hallo allemaal,

Op de zevende dag van onze vakantie begonnen we aan een traditioneel onderdeel van onze gezamenlijke vakanties: de kastelentocht. We hadden deze vakantie nog geen enkel kasteel gezien, dat kon toch echt niet. Na een zeer stevig engels ontbijt, waarbij we onder andere black pudding (een soort worst gemaakt van bloed, vraag me niet van welk soort beest) kregen, zijn we naar Bolton Castle gereden. Dit kasteel is gedeeltelijk nog intact, gedeeltelijk een ruine. We hebben ruim de tijd genomen om het kasteel te bekijken, en daarna hebben we nog een poos in de kasteeltuinen (waar er veel bloemen in bloei stonden) gezeten. Het was wederom prachtig weer, warmer zelfs dan de dagen ervoor.

Hierna zijn we naar het stadje Richmond gereden. Richmond is een heel oud stadje, wat nog niet echt supertoeristisch is. Overal stonden oude huisjes, muurtjes enz. Ook hier was er een prachtig kasteel, vrij oud, uit de elfde eeuw. Natuurlijk hebben we ook hier rondgekeken en van het uitzicht van de toren genoten. Het kasteel was enorm groot, maar eigenlijk alles, behalve de toren, was een ruine.

richmond_castle2_klein.JPG

Naast het kasteel lag een prachtige tuin, met een overdaad aan kleuren. Daar hebben we wel even van genoten. Hierna hebben we nog een ijsje op en zijn we de rest van het stadje gaan bekijken.

Omdat het nog steeds heerlijk weer is, zijn we een stuk gaan lopen, naar de ruines van Easby Abbey, de ruine van een klooster uit de twaalfde eeuw. Het was een mooie wandeltocht langs een riviertje. Bij de kasteelruines stond een heel oud kerkje, net zo oud als het klooster zelf, dat nog helemaal intakt en in gebruik was. Het was heel mooi van binnen, met onder andere een doopvont uit de elfde eeuw. Hierna zijn we nog snel de kloosterruines gaan bekijken. De ruines waren vergelijkbaar met die van Waverley Abbey, waarover ik in april geschreven heb. Ze waren mooi dus. Helaas hadden we niet veel tijd om ze te bekijken, na twintig minuten moesten we van het terrein af omdat het hek afgesloten werd.

Via de andere kant van het riviertje zijn we teruggelopen naar Richmond, waar we bij een indisch restaurantje gegeten hebben. Hierna zijn we teruggereden naar Muker, waar we pas redelijk laat weer aankwamen.

Meer foto’s van deze dag staan in mijn fotoalbum.

groeten
Dorine