Watervallen en grotten

By dorine on June 12th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on Watervallen en grotten

Hallo allemaal,

Op de achtste dag van onze vakantie zijn we ‘s ochtends vroeg nog even gaan kijken in een weide vlak bij ons bed&breakfast. Dit was een ouderwetse engelse weide vol met allerlei soorten bloemen. Een prachtig gezicht!

engelse_wei_klein.JPG

Het werd ons wel al snel duidelijk dat het mooie weer voorbij was. De lucht was betrokken en de wolken hingen laag op de bergen, zodat we in de mist reden toen we de pas overgingen (waardoor we de buttertubs wederom misten). Toch zijn we een flink stuk gaan wandelen, bij de watervallen van Ingleton. Bij Aysgarth hadden we eerder drie watervallen gehad, hier waren er wel een stuk of zeven, allemaal te zien op een wandeling van zo’n zeven kilometer. De wandeling bleek pittig, met steile stukken klimmen over rotsen, maar de omgeving was prachtig en de watervallen waren zeer de moeite waard.

ingleton_falls2_klein.JPG

Na ruim drie uur klimmen en dalen over de rotsen in de kou (het was koud in vergelijking met de vorige dagen, al werd je van het lopen wel warm) en vochtigheid (al regende het niet echt), heeft Marieke ons getrakteerd op thee met taart, omdat ze bijna jarig is. Dat ging er wel in na zo’n tocht. Ingleton zelf bleek een leuk plaatsje met kleine winkeltjes, waar we nog in een ouderwets snoepwinkeltje verzeild raakten. Paulien heeft er nog Sherbet Lemons (bekend uit de Harry Potter boeken) gekocht.

Hierna zijn we gereden naar de Ingleborough Caves, een enorm grottenstelsel. Vanaf het parkeerterrein moesten we nog anderhalve mijl lopen om bij de grotten te komen. Gelukkig waren we nog wel op tijd voor de laatste rondleiding. We gingen een redelijk eind de grotten in, waarbij we prachtige stalagmieten, stalagtieten en andere druipstenen zagen. Het schijnt één van de mooiste druipsteengrotten van Engeland te zijn. De rondleiding was onder leiding van een speleoloog die veel van de grotten wist, en omdat we met een hele kleine groep waren, konden we ook veel stil blijven staan en naar dingen kijken.

Na de grotten zijn we doorgereden naar onze volgende overnachtingsplaats, Beck Hall, een hotelletje in Malham, een plaats in het zuiden van de Yorkshire Dales. Dit hotel was net een rariteitenkabinet, overal rare schilderijen aan de muur, oude speren, lansen en zwaarden die opgehangen waren, en een zeer excentrieke eigenaar. We hebben enorm gelachen met en om hem. Onze kamer was volledig bedekt met bloemetjesbehang en vloerbedekking (ook in de badkamer, zoals het een echte engelse badkamer betaamd). We hebben het plaatsje bekeken (het was erg klein dus daar waren we snel mee klaar) en hebben gegeten in de lokale pub, een kroeg vooral gericht op wandelaars, met een ouderwetse Jukebox. Een heel gezellige plaats. Hierna hebben we nog een poos bij het (echte) haardvuur gezeten in de lounge van ons hotel, tussen de afrikaanse maskers.

Meer foto’s van deze dag staan in mijn fotoalbum.

groeten
Dorine