regen

By dorine on December 8th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on regen

Hallo allemaal,

Het weer laat zich hier in Londen de laatste dagen van z’n slechtste kant zien. Het waait stevig en het blijft maar regenen. Niet echt weer om veel te ondernemen, zeker als het zaterdag. De dag begon hier met wind die door het huis huilde en regen die tegen de ramen sloeg. Ik heb me nog maar eens omgedraaid en ben lekker in bed gebleven. Op een gegeven moment moest ik er toch maar uit, er was een hoop te doen. De ideale manier om een regenweekend door te brengen is voor mij met een boek op de bank. Aangezien bijna al mijn boeken uit waren, was het hoog tijd voor een bezoek aan de bibliotheek. De bibliotheek van Sutton is voor mij een Walhalla, ik blijf steeds nieuwe goede schrijvers ontdekken. Er waren nu ook een hoop afgeschreven boeken te koop, 30 pence per stuk. Resultaat: vier boeken gekocht. Ik heb ook nog een stevige stapel boeken geleend, dus zo ziet mijn tafel er nu uit:

boeken.JPG

Links de gekochte boeken, en ook de boeken die ik van Sinterklaas heb gekregen. Rechts de stapel bibliotheekboeken. Laat de kerstvakantie maar komen!

Van de natuur ingaan komt het de laatste dagen niet echt. Daarom heb ik de natuur maar in huis gehaald.

amaryllis.JPG

Twee weken geleden heb ik deze Amaryllis gevonden op een franse markt hier in Sutton, toen was het nog slechts een bol met een paar groene puntjes. De bloem is niet erg bekend hier, Robert was helemaal verbaasd toen hij hem donderdag zag bloeien hier. In Nederland had ik altijd een hele verzameling, hier moet ik het doen met eentje, maar bloeien doet hij! Er is nog een derde knop, dus ik denk dat ik er nog wel even plezier van heb.

Ik heb overigens niet de hele dag gelezen en naar mijn Amaryllis gestaard. Vanmiddag ben ik weer naar st Paul’s Cathedral geweest, deze keer met mijn collega Richard, die van dezelfde klassieke muziek houdt als ik, en met wie ik een hele muziekuitwisseling heb. In St Paul’s Cathedral zong het jongenskoor de Ceremony of Carols van Benjamin Britten, een stuk voor hoge stemmen en harp. Voor het zover was, moesten we eerst wel een poos in de rij staan buiten, waar het tot overmaat van ramp ook nog stevig begon te regenen. De rij was enorm, gelukkig stonden we redelijk vooraan, wat resulteerde in een goede plek. Vooraf had ik een beetje mijn vraagtekens gehad bij dit concert, St Paul’s Cathedral is erg groot en 20 jongenstemmen en een harp klinken niet erg luid. Gelukkig zongen de jongens deze keer niet in de koorbanken, maar in de koepel van de kerk. Wij hadden een plekje vlak daarbij veroverd, dus voor de verandering kon ik het koor eens goed horen in st Paul’s. Het concert begon met de mannen van het koor, die een aantal madrigalen van Byrd en Tallis zongen. Hierna kwamen de jongens met een prachtige uitvoering van de Ceremony of Carols. Ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten. Prachtige muziek!

Na afloop heb ik nog wat gegeten en gedronken met Richard in Sutton, maar toen het uitgaanspubliek zich al te erg begon te roeren, zijn we maar naar huis gegaan.

groeten
Dorine