dierentuin

By dorine on July 10th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on dierentuin

Hallo allemaal!

Vandaag weer een drukke dag. Die begon vanochtend wat druilerig, vannacht had het flink geregend en het miezerde nog een beetje na. Opzich helemaal niet zo vervelend na al die hitte. Toch ben ik, zoals tegenwoordig bijna elke zondag, naar de Nederlandse kerk geweest. Daar was de dienst zoals altijd goed. Na de dienst had ik afgesproken met Diny, een au-pair waar ik al eens eerder mee op stap ben geweest. Na druk overleggen en het doorlopen van de vele attracties die Londen heeft, hebben we besloten dat het echt dierentuinweer was, meest wolken, af en toe zon, maar inmiddels wel droog.

We hebben ons dus begeven richting London Zoo. Daaraangekomen bleek er een enorme rij voor de kassa van de dagverkoop te staan. Een aardige dierentuinmedewerker loodste ons echter naar de kassa voor de abbonnementshouders, waar wij meteen onze kaartjes konden kopen. Erg aardig. In de dierentuin hebben we eerst onze lege magen gevuld, alvorens we aan ons rondje beesten begonnen. Een fotoverslag kunnen jullie hier vinden. De dierentuin is op het moment nog niet op zijn mooist. Er werd in het centrum van de dierentuin hard gewerkt aan een enorm gorillaverblijf dat in 2007 af moet zijn. Ook werd er gewerkt aan een groot kleinzoogdierenhuis en een megaaquarium, gepland voor 2007 en 2008. Daardoor liep je op veel punten tegen bouwputten aan. Gelukkig was er nog steeds wel veel te zien. De verschillen waren overigens groot. Sommige dieren zaten nog in hele kleine verblijven die gebouwd zijn in de beginperiode van de dierentuin (rond 1920). Andere dieren waren enorm behuisd in moderne verblijven. Oud en nieuw was overigens niet zo goed geintegreerd als in veel nederlandse dierentuinen (ik heb in 2005 en 2006 Artis, Blijdorp, Amersfoort en Emmen gezien, dus ik heb wat dierentuinervaring). Misschien gaat dat met alle verbouwingen nog komen. Ook waren er geen hele bijzondere dieren, er waren leeuwen, tijgers, kangaroes, beren, giraffes, zebra’s en nog heel veel meer (overigens geen olifanten), maar in zo’n grotestads dierentuin als deze (en het is de enige in greater london) verwachtte ik eigenlijk wel dierentuinzeldzaamheden zoals koala’s of panda’s. Verder was er overigens genoeg te zien en we hebben ons prima vermaakt.

Om half zes zijn we vertrokken, want we wilden om zeven uur voor de TV zitten in Sutton, voetbal kijken. Dat is net niet gelukt, want het blijkt toch nog een heel eind reizen vanaf de dierentuin. Uiteindelijk waren we er om 10 over zeven, maar toen hadden we al wel de helft van de goals gemist. Het was overigens wel genieten van de wedstrijd, het voetbal was een WK finale waardig. Jammer dat het uiteindelijk met penalty’s beslecht moest worden. Tijdens het voetbal hebben we overigens nog snel een ovenschotel en salade naar binnengeschoven voor de TV. Ik had het meeste al gisteren klaargemaakt, dus ik hoefde niet veel voetbal te missen. Na de wedstrijd is Diny al weer redelijk snel richting trein gegaan, ze moest nog drie kwartier reizen naar Tooting. De dag werd hier overigens letterlijk spetterend besloten, de (redelijk grote) Italiaanse gemeenschap hier in Sutton had besloten al het vuurwerk van zolder te halen….

Dat was het wel weer voor vandaag geloof ik. De volgende keer meer nieuws.

groeten
Dorine