Regendag

By dorine on July 10th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Regendag

Hallo allemaal,

Hoera! Het regent hier! Nou ja, het is eigenlijk alweer opgehouden, maar toch, het idee… Toen ik vanochtend naar mijn werk ging was het grijs, maar nog wel droog. In de loop van de dag is het gaan miezeren en dat is niet meer opgehouden. Toen ik naar huis fietste kwam er nog steeds vocht uit de lucht, al was de hoeveelheid niet schokkend (ik had geen regenkleding bij me, maar thuis was het ook totaal niet nodig om me om te kleden). Het was er wel koud bij. Dit is eindelijk Engeland zoals ik het voor ogen had toen ik hiernaartoe verhuisde. Overigens lijkt ook deze opleving van de regengoden een kort leven beschoren, komend weekend gaat de zon weer heel hard zijn best doen, als ik het BBC weerbericht mag geloven.

Op mijn werk vandaag goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat er een proef grondig mislukt is, niet het onderwerp waar ik een paar dagen terug over vertelde, maar de andere onderzoekslijn waar ik mee bezig ben. Die onderzoekslijn is veel minder spannend en de proeven bestaan voornamelijk uit het eindeloos herhalen van een paar dingen. Vandaag moest ik het DNA van de proeven opzuiveren, want er zaten nog allerlei chemicalien in van vorige proeven en voor de volgende proeven moet het opgelost zijn in zuiver water. Normaal is dat opzuiveren a piece of cake, maar vandaag blijk ik ergens onderweg het grootste deel van mijn DNA verloren te zijn. Ik heb geen idee waar, ik was eindelijk weer eens echt goed wakker vandaag, dus ik weet vrijwel zeker dat ik zelf geen fouten heb gemaakt. Ik gok erop dat het eraan lag dat de proef al bijna een week in de koelkast stond (en eruit was gevallen nadat mijn collega dezelfde koelkast iets te ruw opentrok, daar vertelde ik vrijdag over geloof ik). Dat herhaaldelijk in en uit de koelkast gaan is nooit erg goed voor DNA, dus dit lijkt de meest plausibele verklaring voor het verlies van mijn DNA. Nu mag ik weer van voorafaan beginnen, mijn herhalingen herhalen.

Het goede nieuws is dat ik mijn resultaten van vorige week, waar ik zo enthousiast over verteld heb, nog iets sterker kon maken door de proef op een iets andere manier te herhalen (voor de insiders: de RT-PCR overdoen met een andere primerset). Ook dit was weer positief! Ik ben er nu wel van overtuigd dat we het goede te pakken hebben, maar we moeten nog altijd de DNA volgorde bepalen. Daarvoor moet eerst het DNA gezuiverd worden en u begrijpt, deze proef deelde mee in de malaise die ik hier boven heb beschreven. Proef fantastisch gelukt, maar na het zuiveren nauwelijks meer DNA over. Gelukkig hebben we het hier over twee in plaats van de tweeenvijftig monsters van de andere onderzoekslijn. Ik heb ondanks mijn grote teleurstelling over het algeheel mislukken van het zuiveren (wat ik pas om half zes ‘s middags wist) toch nog de proef voor deze spannende onderzoekslijn (RT-PCR) herhaald, die staat nu vannacht in het apparaat. Morgen kan ik dan meteen een nieuwe poging doen om het op te zuiveren.

Verder niet al te veel nieuws vandaag. Volgende keer meer.

groeten
Dorine