heetst!

By dorine on July 19th, 2006
Posted in Nieuws | 3 Comments »

Hallo allemaal,

Vandaag is in Engeland de hoogste temperatuur in de maand juli ooit gemeten, 36.4 graden. Deze temperatuur is gemeten bij Gatwick Airport, hier nog geen vijftien kilometer vandaan. We moeten hier inmiddels zuinig doen met de electriciteit, de centrales hebben te weinig koelwater. Engeland is duidelijk niet berekend op deze aanhoudende hete droogte. Ik vrees dat er nog wel meer maatregelen gaan komen, want er wordt weliswaar voor vrijdag een klein beetje onweer voorspeld, maar daarna blijft het onverminderd warm, als ik de BBC weermannen en vrouwen mag geloven. Voorlopig heb ikzelf nog geen last van alle droogtemaatregelen, ik heb geen tuin (die niet gesproeid mag worden) en geen auto (die niet gewassen mag worden) en de was droogt ook wel zonder te centrifugeren (om een beetje energiezuinig te zijn).

Ik heb overdag niet eens zoveel gemerkt van de hoge temperaturen. Op mijn werk doet de airco het nog altijd goed, het is er rond de 25 graden. In labjas is dat wat aan de warme kant, maar ik heb veel erger meegemaakt. Op het terras bij ons gebouw waren nu ook een paar parasols neergezet, dus we konden weer eens buiten koffie drinken. Heerlijk! Bij de lunch waren alle schaduwplekken helaas bezet en in de zon was het echt niet uit te houden, dus we hebben toen maar weer binnen gezeten. Verder valt er niet zoveel te vertellen. Mijn baas heeft een back-to-the-laboratory aanval gekregen en staat dus in labjas te pipetteren. Het mooiste is dat hij voor mij proeven doet! Heb ik toch weer goed voor elkaar.

Thuis bleek mijn huis veranderd te zijn in een supersauna. Ik heb eerst alles opengegooid en ben achter de computer gaan zitten, de meest aangename plek nu hier in huis. Later heb ik toch nog wel heel wat huishoudelijke dingen gedaan: was opgevouwen, nieuwe was in de wasmachine gestopt en opgehangen, de 20 cm troep van mijn eettafel opgeruimd (nu kan de webcam weer fatsoenlijk aan), een ongelooflijk lekkere pastasalade gekookt waar ik nog twee dagen ‘s middags en ‘s avonds van kan eten, en afgewassen. Nu staat er nog één wasje te draaien en als dat zometeen aan de lijn hangt, ben ik klaar en erg tevreden. Onderuit gaan is er niet bij, in de zithoek is het nog steeds veel te heet, dus ik blijf maar hangen op mijn krukje hier achter de computer.

Volgende keer meer

groeten
Dorine



By Anne on 19-07-06 22:42

Het Nederlandse weer: Vandaag was het in De Bilt 35,7 C wat een absoluut record voor juli is. In Arcen was het 36,9 C.


By Fenneke on 20-07-06 11:39

Lieve Dorine,

Vind het fijn dat je zo meeleeft met mij in India dat zelfs de temperatuur in jouw nieuwe land aangpast wordt!

Dank voor je dolfijnenkaart de kinderen zijn er helemaal weg van!

Succes met de hitte, werk en natuurlijk leven en liefde,

Fenneke


By Jan on 20-07-06 17:04

Hoi Dorine,

Wat kan jij leuke verhalen vertellen. Het is hier zoals je weet ook erg heet. Bij ons op het lab is het ongeveer 34 graden, niet echt lekker meer om te werken. Maar ik ben net terug van vakantie uit Tsjechië en kan er wel weer even tegen.
Leuk om je berichtjes te lezen. Nog wat nieuws(?) Shanta en Clara zijn zwanger en Thjon (en Sahn) hebben een mooie zoon. Verder geen nieuws, tot lezens.

Jan.