The Grand Canyon of Yellowstone

By dorine on August 27th, 2010
Posted in Nieuws | Comments Off on The Grand Canyon of Yellowstone

Hallo allemaal,

Na drie dagen wandelen in de Tetons waren onze voeten en benen toe aan wat meer rust. Dit werd dus een autodag, wat een goede gelegenheid was om de zuidkant van Yellowstone te gaan verkennen. Een prachtige autotocht leidde ons door een schitterend landschap, al waren de bossen in het zuiden van Yellowstone duidelijk aangetast door de grote branden van 1988, de nieuwe bomen waren nog maar een paar meter hoog. Dat lijkt weinig na 22 jaar, maar als je bedenkt dat de winter in Yellowstone duurt van oktober tot begin juni, is het niet vreemd. We zagen een aantal watervallen en kwamen vast te staan in de eerste ‘bison jam’ van de vakantie, een kudde bisons vond het nodig om midden op een kruispunt te gaan staan. Voor ons leuk, want we hadden ze nog niet eerder van dichtbij gezien. Grote beesten!

Het doel van de autorit was de Grand Canyon van Yellowstone, en die werd na anderhalf uur bereikt. Een prachtige plek! De Yellowstone river dendert via twee watervallen, de upper en lower falls, honderden meters naar beneden een scherp uitgesneden canyon in. Robert, die ook de ‘echte’ Grand Canyon in Arizona heeft gezien, vond dit bijna even spectaculair. Ondanks onze plannen om onze voeten rust te geven, hebben we toch weer aardig wat gelopen rond de Canyon. We hebben een beroemd pad (of beter gezegd, trappen) de Canyon in genomen, uncle Tom’s trail. Tweehonderd meter hoogteverschil werd omlaag snel overbrugd, en het uitzicht de Canyon in naar de lower falls was adembenemend. We hebben er een poosje van genoten, maar toen moesten we terug omhoog… Hierna hebben we een stuk langs de zuidrand van de canyon gelopen, overal was er prachtig uitzicht. De kleuren in de canyon zijn ook prachtig, de rotsen zijn geel, rood en roze. Uiteraard zijn we naar artist point gereden, een plek waar al vele beroemde landschappen van Yellowstone zijn geschilderd. Ik maakte een foto.

Na de canyon en de watervallen uitgebreid van alle kanten bekeken te hebben, zijn we teruggereden naar de Tetons. We reden door de Hayden valley in Yellowstone, die bekend staat om de vele dieren die je er kunt zien, maar wij hadden weinig geluk, we zagen slechts wat kuddes bisons op grote afstand.

Ook zagen we de eerste hete bronnen van de vakantie. Het begon overigens niet met zien, maar met ruiken. De hete poelen bevatten zwavelproducerende bacterien, dus er hing een sterke rotte-eierenlucht. De bronnen aan de zuidwest kant zijn overigens niet de meest spectaculaire, maar we genoten toch van de mooie kleuren.

Terug in de Tetons aten we eens geen burgers, er bleek een pizzeria te zijn vlak bij ons dorp, dus we hebben daar maar eens gegeten.

groeten
Dorine