regen

By dorine on August 28th, 2010
Posted in Nieuws | Comments Off on regen

hallo allemaal,

Een nieuwe dag, dus tijd voor eens iets anders. Voor vandaag hadden we een scenic float trip gereserveerd. Het is net zoiets als raften, maar dan niet op een wilde rivier. We verzamelde ons om 8 uur ‘s ochtends bij Jackson Lodge, waar onze gids ons meteen meldde dat het waarschijnlijk zou gaan regenen. Met een busje werden we naar de rivier gereden, waar we werden gehesen in zwemvesten en werden geladen in een niet al te grote opblaasbare boot. We dreven nog geen vijf minuten op de rivier en de eerste druppels kwamen naar beneden. Gelukkig had ik mijn regenkleding bij me. Al snel bleek het niet om een gewone regenbui te gaan, maar om stevig onweer. Ik dacht altijd dat water niet de veiligste plaats was om te zijn in een onweersbui, maar volgens de gids was het veiliger dan aan land gaan (in de middle of nowhere) en onder de bomen schuilen. Schuilend onder een poncho, met regenjas en regenbroek aan, bleef ik gelukkig redelijk droog. Het dierenleven bleef denk ik ook droog ergens diep in de bossen, er was weinig te zien aan de oevers. Gelukkig hadden we wat meer geluk met de roofvogels, die zaten duidelijk zichtbaar in de bomen. We hebben bald eagles (soort zeearend), visarenden en havikken gezien.

Na drie uur stroomafwaards drijven brak de zon door en kwam ook het einde van de zeer verregende boottrip in zicht. Gelukkig konden we tussen de wolken door nog even genieten van het prachtige uitzicht op de bergen!

We werden in het busje geladen en teruggereden naar Jackson Lodge. Dat ritje leidde ons langs Oxbow bend, waar net twee elanden hadden besloten dat het nu warm genoeg was voor een zwempartij. Helaas kon het busje niet stoppen, dus lang hebben we hier niet van genoten.

Terug in Jackson Lodge hebben we daar lekker geluncht, en terwijl we nadachten over een middagwandeling diende de volgende onweersbui zich aan. Geen middagwandeling dus. Het bleef flink regenen en donker, dus werd het een museummiddag. In het museum of indian arts in Colter Bay hebben we een rondleiding gehad, en veel geleerd over de indianen die in het gebied hebben gewoond. Ook was er veel prachtig borduurwerk te zien.

Inmiddels was het weer droog, dus dachten we nog een snelle namiddagwandeling te doen. Helaas begon het, zodra we bij het beginpunt waren aangekomen, weer te onweren, dus we zijn onverrichterzake terug gegaan. We hebben nog wat rondgereden in de hoop wat beestjes te zien, maar die waren blijkbaar aan het schuilen voor het onweer want we hebben weinig gezien.

En als je ze niet kan zien, dan eet je ze maar: bison burgers in Signal Mountain Lodge!

groeten
Dorine