Weer wandelen

By dorine on August 30th, 2010
Posted in Nieuws | Comments Off on Weer wandelen

beste allemaal,

Weer een wandeldag. We hadden eigenlijk een wandeling willen doen die ons een kilometer hoger bij een meertje zou brengen, maar de wolken hingen laag in de bergen, dus we kozen voor een wandeling rond Phelps Lake, een meer in een afgelegen gedeelte van de Tetons. Een prachtige wandeling, en de wolken trokken ook langzaam op. Het weer verbeterde zelfs dusdanig, dat we uiteindelijk vanaf het meer toch nog een flink stuk omhoog zijn gelopen, Death Canyon in. Met aan twee kanten steile rotsformaties en een zeer lawaaierige bergbeek was dit een echte Canyon!

Qua dierenleven hebben we niet veel gezien, wat eekhoorns, chipmunks en een mule deer. Eigenlijk waren we daar best blij meer, want overal groeiden huckleberries, een lokale soort bessen waar beren gek op zijn (huckleberry ijs werd overigens ook door ons zeer gewaardeerd tijdens deze vakantie). De beren waren gelukkig niet in de buurt, het is leuk om ze vanuit de auto te zien, maar ergens midden tijdens een wandeling kwamen we ze toch liever niet tegen.

Na een wandeling van 12 mile was het tijd om eens op tijd naar huis te gaan, om nog wat kaarten te kunnen schrijven en een beetje te kunnen lezen. Niet meer dieren dus, die bewaarden we voor later.

groeten
Dorine