Leonardo

By dorine on October 18th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Leonardo

Hallo allemaal,

Vandaag was een rustige dag op mijn werk. Ik heb voornamelijk achter de computer gezeten, rondgesurft op internet, overigens wel op werkgerelateerde sites, om te kijken waar ik bepaalde informatie kan vinden. Vandaag was ook de laatste werkdag van Suzie. De kogel is definitief door de kerk, volgende week komt haar adoptie-zoontje, dus ze is nu voor minimaal een jaar met verlof. Ik ben ontzettend blij voor haar dat ze na al die jaren nu eindelijk een kindje heeft, maar aan de andere kant ga ik haar op het werk enorm missen. Aanstaande vrijdag nemen we nog echt afscheid van haar.

Uit het werk ben ik direkt doorgegaan naar Londen centrum, want daar zouden we met de vierseizoenenkring, de gespreksgroep van de kerk voor iedereen die jong is of zich jong voelt, naar een tentoonstelling met tekeningen van Leonardo da Vinci gaan, in het Victoria en Albert Museum. De opkomst was erg mager, namelijk de dominee en ikzelf. Het heeft ons er niet van weerhouden om toch naar de tentoonstelling te gaan. Die was klein, maar heel boeiend. Het werd wel duidelijk hoe veelzijdig Leonardo da Vinci was, natuurkundige, wiskundige, bioloog, medicus, architect, kunstenaar en poeet.

Het museum was tot tien uur open, dus toen we de tentoonstelling gezien hadden, zijn we ook nog wat andere dingen gaan bekijken, voornamelijk laat-middeleeuwse kunst. Het museum heeft ook twee zalen met levensgrote gipsafgietsels van onder andere het portaal van de kathedraal van Santiago de Compostela en zo nog wel meer dingen. Erg nep, maar wel leuk om te zien. Het is overigens een supergroot museum, dus ik heb er nog veel te gaan. Gelukkig kun je er zo binnenstappen, het is één van de gratis musea in Londen.

Nu ga ik zo een poging doen om te slapen, hopelijk lukt dat wat beter dan gisteravond, want toen bleef er heel wat door mijn hoofd heen spoken.

groeten
Dorine