Londen

By dorine on May 7th, 2006
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal!

Vandaag ben ik de hele dag in Londen geweest, maar ik ben gelukkig op tijd terug om nog even een post te schrijven. Londen Centrum is verbazingwekkend dichtbij, met een half uur ben ik op station Victoria, een groot centrumtreinstation met allerlei metrolijnen.

Vanochtend ben ik naar de Nederlandse kerk geweest. Ik kwam daar redelijk vroeg binnen, omdat ik niet precies wist hoelang de reis ernaartoe zou duren en kreeg meteen een warm welkom en werd ergens aan een tafel geschoven met een kop koffie! Het is een erg kleine gemeente die elke zondag nederlandstalige, oecomenische diensten verzorgd, overigens wel met redelijk protestants karakter. Vandaag was het er erg rustig, omdat er veel mensen waren naar een Nederlandse dienst in Norwich, aan de oostkust van Engeland. We waren maar met dertien mensen, maar normaalgesproken komen er 30-40 mensen. Toch was de dienst erg mooi. Na de dienst heb ik met de mensen die er waren koffiegedronken en kreeg ik ook meteen een rondleiding. De gemeente bestaat al 450 jaar! Het huidige kerkgebouw dateert uit de jaren 50, maar is toch erg mooi. Na een uur koffiedrinken ben ik door een aantal mensen meegesleept om te gaan lunchen. Ook dat was erg gezellig. Al met al was het een fijne en warme ervaring om er te komen. Voor wie meer over deze gemeente wil weten heb ik een link naar hun website in mijn links pagina gezet.

Na de lunch ben ik er zelf op uitgetrokken om het centrum van Londen te gaan bekijken. Al vrij snel stuitte ik er op een groot straattheaterspectakel. Door het centrum trok een enorme (nep) olifant van zeker vijf meter hoog. Het was net een echte olifant, heel mooi gemaakt. Er waren duizenden mensen uitgelopen om het te zien! Verder heb ik flink wat boekwinkels afgestruind, maar uiteindelijk heb ik alleen een goed stratenboek van Londen gekocht. Het weer was hier vanmiddag niet onaardig, dus ben ik naar Regents Park gedaan en heb daar een poos op een bankje zitten lezen, ik had mijn boek mee.

Rond een uur of zes ben ik naar de wijk Camden town gegaan. Dit was een heel andere wijk dan de sjieke wijken die ik tot nu toe heb gezien in Londen, volgens mij hadden alle hippies, alto’s en artiesten van Londen zich hier verzameld. Ik was daar omdat er in de lokale St Michaels Church een taizegebed gehouden zou worden. Die kerk was ook een geval apart, het was een 19de eeuwse kerk in neogotische stijl, maar vanbinnen behoorlijk vervallen, afgebladderde muren enzo. Het taizegebed was in een aparte kapel, en er waren een stuk of twintig mensen. Toch werd er meerstemmig gezongen, wat erg mooi is bij taize-muziek. Ik had mijn fluiten wel mee om eventueel te kunnen spelen, maar omdat mijn muziek nog in Nederland ligt en niemand anders muziek had heb ik uiteindelijk gewoon gezongen. Na de dienst heb ik thee gedronken met de aanwezige mensen en een heel aardig Nederlands meisje ontmoet die daar in de kerk kerkte! Ook de andere mensen waren erg aardig.

Al met al was het een fijne dag, ik heb een hoop aardige mensen ontmoet en plaatsen gevonden waar ik in de toekomst graag ga terugkomen! Morgen gaat mijn tweede werkweek beginnen en ik heb vandaag weer veel energie opgedaan om lekker aan de slag te gaan!

groeten
Dorine



By Anne on 08-05-06 11:01

Dat klinkt goed zeg! Fijn dat je ook in Engeland weer mensen treft waar je in dat opzicht dingen mee kunt delen. Jammer dat je bundel nog in Nederland ligt, maar dat probleem is over een paar weken ook opgelost.