Naar Hadrian’s Wall

By dorine on June 7th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on Naar Hadrian’s Wall

Hallo allemaal,

Voor de derde dag van onze vakantie was er iets minder weer voorspeld, vandaag dat we besloten hebben een flinke autotocht naar het noorden te gaan maken. Onderweg kwamen we in the Lake District eerst nog langs een mooie waterval, de Aira Force, vlakbij het schitterende meer Ulswater. We zijn naar de Aira Force gewandeld via een prachtig wandelpad, waar overal de rhododenrons nog bloeiden. Na een wandeling van een halve mijl kwamen we bij de waterval, een prachtig natuurwonder.

aira_force_klein.JPG

Na hier een poosje van genoten te hebben, zijn we teruggelopen naar de auto en zijn we verder gereden, naar het graafschap Northumberland, het meest noordelijke graafschap in Engeland. Daar hebben we de loop van Hadrian’s Wall gevolgd. Hadrian’s Wall is een muur die in Engeland van de west naar de oostkust (van Carlisle naar Newcastle upon Tyne) loopt. Deze muur is gebouwd in de tweede eeuw door de romeinen om de Picten (de stam die destijds Schotland beheerste) uit Engeland te houden. Grote delen van deze muur zijn nog altijd intact dus het was niet moelijk om stukken muur te vinden. Bij de eerste plek waar we de muur tegen kwamen zijn we gestopt en hebben we geluncht op de muur.

Hierna bleek dat we enorm verkeerd gereden waren, maar gelukkig vonden we na een poosje toch het gedeelte van de muur dat we graag wilden zien, een stuk dat hoog over een heuvel loopt

wall_klein.JPG

Hier hebben we een poos langs de muur gelopen (er loopt een lange afstandswandeling van west naar oostkust langs de muur). De natuur was hier prachtig, er groeiden zelfs orchideeen. Het weer was niet geweldig, maar de zon kwam toch af en toe tussen de wolken door en het bleef droog.

Vervolgens zijn we verder gereden naar de ruine van een oud romeins fort langs de muur, Vercovicium (housesteads). Dit is één van de meest intacte romeinse forten in Noord Europa. Het was leuk om er rond te lopen. Grappig detail: tussen de resten van het fort graasden overal schapen.

Na dit fort hadden we wel weer genoeg romeinse muren gezien, dus zijn we terug naar Keswick gereden. Daar hebben we een lokaal gerecht, cumberland sausage, gegeten in één van de lokale pubs. Een unicum, want omdat Paulien erg slecht tegen sigarettenrook kan, was het tot nu toe niet mogelijk om een pub in te gaan. Deze pub was echter volledig niet roken, dus we hebben het er lekker van genomen (en Paulien was de kroeg niet uit te krijgen). Overigens wordt over twee weken hier in Engeland een volledig rookverbod voor de horeca van kracht, dus dan hebben we de pubs voor het uitkiezen.

Meer foto’s van deze dag zijn te vinden in mijn fotoalbum.

groeten
Dorine