wandelen en dansen

By dorine on September 24th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on wandelen en dansen

Hallo allemaal,

De tweede dag op Iona begon ‘s ochtends met een sessie in de grote groep. Er werd gesproken over het bouwen van een communiteit. Na een gemeenschappelijke kring-sessie werden we in groepen verdeeld en met behulp van schelpen, stenen, lego en andere materialen mochten we zelf aan het bouwen gaan. Dat leverde leuke gesprekken op, want iedereen heeft andere ideeen over wat de basisbehoeften zijn voor een communiteit. Omdat we willekeurig in groepen waren verdeeld, leerde ik ook weer wat meer mensen kennen.

Ondertussen begon de zon steeds uitbundiger te schijnen. Na de lunch waren we dan ook niet meer te houden en zijn we weer gaan wandelen, deze keer naar het noordstrand van het eiland. Eerst hebben we Dun I, de hoogste heuvel van Iona (zo’n 100 meter boven zeeniveau) beklommen, wat een behoorlijk steile en drassige aangelegenheid was.

Ook was het inmiddels nog weer wat harder gaan waaien, zodat we bovenop Dun I bijna omver waaiden. We konden heerlijk tegen de wind inleunen.

Na Dun I hebben we de wilde zee bij het noordstrand bewonderd. We hebben een stuk over het strand gelopen en zijn vervolgens via de weilanden weer teruggegaan naar de abbey.

Na veel wolken onderweg bleek het nu opeens blauw en zonnig te zijn, dus we hebben snel een fotosessie gedaan bij de abbey, die komt toch het best uit in zonlicht.

Ook van het keltische kruis naast de abbey, dat al uit de achtste eeuw stamt, konden we mooie foto’s maken.

‘s Avonds was er na de kerkdienst een Ceilidh, een keltische dans, liederen en verhalenavond in de dorpshal van Iona. We hebben er verschillende volksdansen gedaan, allemaal gedanst in paren of kleine groepjes in een grote kring op schotse volksmuziek. Het was ontzettend leuk om te doen, al kostte het wat moeite om de slag te pakken te krijgen. Ook was het vreselijk vermoeiend, en ik was blij als er iemand tussen de dansen door even op het podium klom om een lied te zingen of een verhaal te vertellen.

Moegedanst hebben we buiten nog even van de bijna volle maan genoten die prachtig weerkaatste op het water tussen Mull en Iona. Meer foto’s van deze dag zijn te vinden in mijn fotoalbum.

groeten
Dorine