vakantie weekend

By dorine on June 5th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on vakantie weekend

Hoi allemaal,

Ik ben vandaag aan het werk, terwijl jullie allemaal thuiszitten, maar toch heb ik het gevoel dat ik afgelopen weekend op vakantie ben geweest. Judit en Bart-Jan (voor de outsiders: mijn zus en haar vriend) waren er en we hebben er een geweldig weekend van gemaakt.

Afgelopen vrijdag rond vijf uur kwamen ze aanrijden. Nadat ze het huis in min of meer lege staat hadden bekeken, hebben we alle verhuisdozen uitgeladen en zijn we alvast een en ander gaan uitpakken. Om een uur of zes hebben we heerlijk gegeten bij de Indier vlak bij mijn huis. Daarna hebben we Sutton bekeken (waarbij Judit, hoe kan het ook anders, bijzonder veel interesse had voor de stedebouwkundige opzet van mijn wijk en het centrum). We zijn langs geweest bij de bibliotheek, het oude kerkje met het nog oudere kerkhofje (voornamelijk op zoek naar eekhoorns, maar die lieten zich nog even niet zien). Daarna hebben we ingeslagen bij de supermarkt.

Vervolgens zijn we weer verder gaan uitpakken en opbouwen. De stereo-installatie werd van alle kabels voorzien en al vrij snel was er muziek. Judit kon het ondertussen niet nalaten om mijn keuken grondig te reinigen (ik vraag me af van wie ze die poetsdrang heeft…). Ook mijn oude computer was overkomen. Omdat het met de laptop niet echt vlotte, heb ik uiteindelijk maar besloten om verder te gaan met mijn oude computer. Jeroen heeft alles nog eens geupdated en grondig nagekeken (Jeroen, heel veel dank!) en hij kan weer een aantal jaartjes mee. Overigens heb ik inmiddels ADSL aangevraagd, maar dat kan nog een paar weken duren. Zodra het een feit is ben ik als het goed is weer te bewonderen op MSN. Omdat ik de computer niet op de eettafel wilde zetten en ik geen bureau heb, zijn we om tien uur nog naar de IKEA in Croydon gereden. Die is heerlijk lang open ‘s avonds. We hebben een prachtig klein meubeltje gevonden dat prima past in het hoekje dat ik ervoor in gedachten had. Ook hebben we nog wat andere dingen, zoals een mooie plant, gekocht. Rond een uur of twaalf waren we klaar bij de kassa (het was namelijk goed druk). Thuis zijn we vrij snel in bed gedoken, Judit en Bart-Jan hadden al een lange dag achter de rug.

De volgende dag (zaterdag) wilden we in eerste instantie verder met uitpakken, maar de weergoden beslisten anders. Als de lucht buiten strakblauw is en er een heerlijk warm zonnetje schijnt, dan kun je gewoon niet binnenblijven (binnen verandert dan ook heel snel in een sauna, mijn ramen zijn op het zuiden en in de keuken en woonkamer ontbreken goede gordijnen). We hebben brood klaargemaakt, spullen (zonnebrandolie, water e.d.) bij elkaar gepakt, ons gebogen over de Lonely Planet (die inderdaad mee was gekomen vanuit Nederland) en besloten dat we naar Eastbourne, recht naar het zuiden aan de kust, zouden gaan. Er zouden daar namelijk wel aardige krijtrotsen zijn. We zijn in de auto (met airco, namelijk de leasebak van mijn vader) gestapt en op weg gegaan. De route naar Eastbourne was zeer de moeite waard: echte engelse countryside afgewisseld met mooie bossen waar de rhododenrons bloeiden (hier moet Tolkien inspiratie opgedaan hebben voor de Shire (of Gouw)). Met de hoogstaande felle zon leek het net een mediterraan landschap. Het was druk richting kust, maar we hebben toch nauwelijks vastgestaan. Eastbourne was een complete verrassing. We hadden geen idee wat voor stad het was, we wisten alleen dat voorbij eastbourne er krijtrotsen waren en dat de lange afstandswandeling the South Downs Way er begon (of officieel: eindigde). Eastbourne bleek een lange boulevard direkt aan zee te bezitten. Aan de ene kant stonden palmbomen en ander mediterraan groen en aan de andere kant witte victoriaanse huizen. Aan het eind van de boulevard zagen we het begin van de South Downs Way en zowaar konden we onze auto vlakbij (gratis) kwijt. De zonnebrandolie is eerst goed gebruikt en we zijn gaan wandelen. Eerst moesten we een redelijk stijle heuvel op, die bestond uit alleen maar gras en bloemen, net een alpenwei. Bovenop de heuvel hadden we een prachtig uitzicht op eastbourne. Al vrij snel hebben we een bankje uitgezocht met uitzicht op zee en in de zon en zijn we lekker gaan lunchen. Het was moeilijk om er weer weg te komen want het was heerlijk in de zon (24 graden met een windje). Toch bleek het pad verder ook zeer de moeite waard, we kwamen door wat laag geboste waar ook weer prachtige bloemen stonden. Uiteindelijk stonden we opeens voor een uitzichtpunt op de krijtrotsen. Die waren echt adembenemend. Het heet daar Beachy Head en volgens mij zijn het de hoogste krijtrotsen van Engeland (175 meter). We zijn nog verder omhooggeklommen totdat we er echt bovenop stonden en over de afgrond zo in zee keken. Ook hier weer prachtige natuur (en veel toeristen die daar ook met de bus konden komen). We zijn nog een eind verder gelopen over de South Downs Way, over de heuvels die de Seven Sisters worden genoemd. We hebben ze niet alle zeven gedaan, want we wilden ook nog even in eastbourne kijken. We zijn direkt langs zee teruggelopen naar Eastbourne. Het was nog steeds prachtig weer. Omdat het echte centrum nog een paar kilometer weg lag bij het begin van het pad, zijn we er met de auto heengereden (we waren lui). We konden de auto zowaar gratis kwijt op de boulevard! We hebben eerst een ijsje gegeten, nog wat rondgekeken op de pier, ook viktoriaans, maar een beetje vervallen) en hebben Fish&Chips gegeten. Vervolgens zijn we weer naar Sutton gereden. Daar hebben we eerst het huis flink gelucht en vervolgens hebben we nog verder uitgepakt, het computermeubel in elkaar geschroefd en de computer geinstalleerd. Die deed het meteen prima, dus we konden foto’s kijken van die dag! Ik heb een kleine selectie op mijn foto pagina gezet, die kun je hier bekijken.

De volgende dag moest ik al vroeg op omdat ik om tien uur in de Nederlandse kerk moest oefenen met de cantorij. Om half negen zat ik in de trein, terwijl Judit en Bart-Jan het nog rustig aan deden. Het zingen ging prima en het was een mooie pinksterdienst. Om half twee heb ik Judit en Bart-Jan in de stad (Piccadily circus) ontmoet. Het was daar aardig smokkerig dus we zijn meteen de metro ingestapt naar een wat rustiger gebied: de docklands. Dat is een gebied in een lus van de thames waar er vroeger dokken en havens waren, maar dat nu is omgetoverd in een zeer modern bedrijven terrein met echte wolkenkrabbers. Stedebouwkundig en architektonisch heel interessant, Judit kon haar hart ophalen en dat heeft ze ook gedaan. Aan een van de dokken waren oude havenpakhuizen omgetoverd in leuke restaurantjes met grote terrassen. Daar hebben we lekker een poos in de zon gezeten en wat gegeten en gedronken. Vervolgens zijn we door het gebied heen gelopen naar het zuiden richting de thames. We zijn een voetgangerstunnel doorgelopen naar Greenwich, bekend van de meridiaan. Daar hebben we nog wat langs de Thames gelopen en zijn vervolgens het park achter het Royal Navy Museum ingelopen. Dat was een prachtig groot park tegen een heuvel. Bovenop de heuvel stond the Royal Observatory, een heel bekend observatorium. We hebben eerst wat in het park gezeten en zijn vervolgens naar boven gelopen. Helaas was het observatorium al dicht, maar we hadden er wel een prachtig uitzicht over een groot deel van Londen. Ook waren er erg leuke eekhoorntjes. Ze aten zelfs uit mijn hand, maar brood hoefden ze niet. Ze hadden liever de chips van de man die naast me stond. Er is zelfs een eekhoorn in mijn tas gekropen op zoek naar eten (hij rook denk ik de rijpe banaan die er nog inzat). Het was inmiddels een beetje heiig, maar nog steeds heerlijk weer. We hebben terug in de Docklands nog koffie gedronken en een flink stuk taart gegeten en vervolgens zijn we naar Sutton gegaan. Ik heb een paar foto’s (voornamelijk van eekhoorns) in mijn album gezet, die kun je hier zien.

Vanochtend hebben we rustig ontbeten en hebben Judit en Bart-Jan ingepakt. Om half tien reden ze weg en ben ik naar mijn werk gegaan. Het is hier vandaag erg rustig, veel mensen zijn vrij, ondanks dat men tweede pinksterdag hier niet kent. Ik heb het rustig aangedaan en ga zo naar huis, nog even van het zonnetje genieten, want het is nog steeds heerlijk weer hier.

groeten
Dorine