donderdag

By dorine on November 15th, 2007
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Zowaar, vandaag is er een experiment gelukt. Alhoewel, een gedeelte ervan. Zo zag het eruit:

571m6_normal-7pict.jpg

U ziet hier: chromosomen. Zo zagen ze er vanochtend onder de fluorescentiemicroscoop uit. Vandaag eens geen ruzie met dat instrument. Als u nog beter kijkt, ziet u op twee chromosomen rode vlekjes aan twee kanten. Dat is het kankergen dat ik wilde aankleuren, hier echter in een gewone bloedcel. In mijn kankercellen mislukte het experiment helaas. Maar ik ben positief, het is het voor het eerst dat ik echt iets voor elkaar heb gekregen met de fluorescentiemicroscoop. Er valt nog wel een hoop te verbeteren, maar ik heb goede hoop.

Afgelopen week stonden een aantal mensen op het lab stijf van de stress. Gisteren hadden namelijk twee collega’s een examen aan het eind van het eerste jaar van hun promotieonderzoek. Dat examen kan maar één keer gedaan worden, en het bepaald of ze door mogen met hun promotieonderzoek. Vorige maand slaagde al één van mijn collega’s, gisteren ging het goed met de andere twee, ze mogen allebei door. Ik heb nog nooit mensen zo opgelucht zien kijken. Voordat ik begon heeft een andere collega het namelijk niet gehaald, en die heeft haar promotieonderzoek stop moeten zetten (in plaats daarvan heeft ze een MD, een soort medische master gedaan). Uiteraard is de champagne gisteren ontkurkt, en daarna zijn we met de hele afdeling naar de kroeg gegaan waar we een flinke poos hebben gezeten.

Inmiddels is ook mijn collega Boo een aantal keer langsgeweest met haar dochtertje. Het gaat nu goed met het kindje, de tumor wordt heel langzaam kleiner. Het kindje ziet er heel gezond uit, als je niets wist zou je niet merken dat het kindje kanker heeft. Iedereen gaat er nu vanuit dat de ziekte vanzelf weg zal gaan. Ondertussen is wel iedereen volledig afgeleid als het kindje er is.

Dat was het weer,

groeten
DorineBy Steffen on 16-11-07 0:30

Dat is een hoop hoera’s in 1 bericht zeg!!
Daar kan er vast nog wel 1 bij: Hoera!!!
😀