Koud en nat

By dorine on November 18th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on Koud en nat

Hallo allemaal,

Het mooie herfstweer heeft hier helaas plaatsgemaakt voor guur en nat winterweer. Gisterenmiddag betrok de lucht en vandaag was het echt weer om binnen te blijven. Dat stond echter niet op de planning. Vanochtend ben ik door de motregen richting kerk gegaan. In de kerk was het letterlijk en figuurlijk warm. We hadden een gastpredikante uit Kruiningen in Zeeland, een zus van één van onze gemeenteleden. Ze had er een aparte, mooie dienst gemaakt, die draaide om een aantal etsen van Rembrandt over bijbelse verhalen waarin engelen voorkomen. Dit in afwisseling met mooie orgelmuziek van David. Na afloop zijn we wederom met een groepje wat gaan eten, waardoor het wat later werd dan gepland. Ik moest namelijk nog bij mijn werk langs. Het was inmiddels opgehouden met zacht regenen en om half zes kwam ik behoorlijk nat aan in een donker gebouw.

Het bleek echter niet overal donker, mijn buurman Richard bleek druk bezig om zijn problemen met experimenten op te lossen. Hij heeft al net zulke grote problemen als ik, en zijn congresdeadline staat op 1 december. Hij begint dus lichtelijk gestresst te raken. Ikzelf had 10 minuten werk op het lab voordat ik weer naar huis kon. Ik begon met al helemaal op te maken voor een koude, natte, donkere wandeling, toen er nog een collega binnenkwam. Hij werkt niet op onze afdeling, maar zit wel bij ons op het kantoor. Hij bleek met de auto en bood me een lift aan, hij had zelf slechts vijf minuten werk op het lab. Ik heb het aanbod uiteraard niet afgeslagen en vijf minuten later was ik droog en veilig thuis. Een enorme meevaller!

Inmiddels staat de verwarming hier aan en ga ik hard genieten van het feit dat ik de komende twaalf uur niet meer naar buiten hoef!

groeten
Dorine