beestjes

By dorine on July 13th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on beestjes

Hallo allemaal!

Vanochtend waren er opeens allemaal wolken in de lucht hier, maar regenen wilde het vandaag niet en inmiddels is de lucht weer strak blauw (nog eventjes). Tijdens het ontbijt heb ik weer genoten van de nodige beestjes in de tuin. Er zit hier een klein soort vogeltje dat in groepen leeft. Die groepen vliegen van boom naar boom en maken ongelooflijk veel herrie. Vanochtend landde de groep in de boom die direkt naast mijn raam staat, dus ik had eindelijk eens kans om ze goed te bewonderen. Het lijkt het meest op de koolmees en pimpelmees en is waarschijnlijk familie daarvan. Ik heb inmiddels een boek over het dierenleven hier in groot-brittannie en daar stond een vogeltje in dat er erg op leek, inderdaad ook een mees. Komende dagen ga ik het boek maar in de buurt houden als ik ontbijt.

De eekhoorns hebben zich de laatste tijd een beetje rustig gehouden, maar vandaag waren ze er opeens weer in grote getalen. Ze hebben blijkbaar collectief besloten dat de noten in de grote walnotenboom rijp waren. Er renden een stuk of vier van die beesten kriskras door de boom heen en zo nu en dan zag je er 1 op zijn achterpoten op een tak staan om bij de bovenhangende noten te kunnen komen. De noten zijn overigens nog knalgroen. Ik ben bang, dat tegen de tijd dat ik ga besluiten dat de noten rijp zijn (ik weet niet precies wanneer dat is, ik heb nog nooit in de buurt van een walnotenboom gewoond, maar als ze bruin zijn en uit de boom vallen valt dat voor mij onder rijp), er geen rijpe noot meer aan de boom hangt of uit de boom valt. Ik begin inmiddels wel te snappen waarom de Britten deze beesten als echte plaag zien. Overigens zijn ze nog steeds wel heel leuk om naar te kijken.

Vandaag heb ik voor het eerst een roofvogel gezien, een valk denk ik, maar heel goed kon ik het zien want hij vloog snel voorbij met een muis in zijn snavel. Het was midden in het centrum van Sutton, naast de bibliotheek. Ook vossen zie ik hier regelmatig, zeker als ik in de schemering naar huis loop. Pas heb ik er één vlak bij mijn huis gezien. Ook hoor ik hier regelmatig iets wat het midden houdt tussen gekrijs, kattengejank en geblaf. Waarschijnlijk zijn dit de vossen.

Het is hier inmiddels bijna donker, dus veel beestjes zie ik niet meer (behalve de vliegjes die zo nu en dan binnenkomen vliegen. Wat de kleine beestjes betreft: daar heb ik nauwelijks last van. Vanochtend was er een wesp naar binnengevlogen, maar die was ook zo weer vertrokken. Muggen hebben ze hier nauwelijks. Ik zit elke avond met het licht aan en de ramen wijd open en toch heb ik nog maar 1 keer een mug gezien hier (en die leefde niet lang meer daarna). Een verademing, want ik Nederland werd ik altijd helemaal lek gestoken en reageerde ik zelfs af en toe allergisch op steken. Er is hier eigenlijk helemaal geen stilstaand water in de buurt (op misschien wat vijvers in tuinen na) dus dat zal de reden zijn dat die beesten hier niet rondvliegen.

Voorlopig weer genoeg over de beestjes hier. Volgende keer meer nieuws of andere verhalen.

groeten
Dorine